jul 17, 2017

Spinners rage, maar let op de wetgeving!


De rage raast voort, spinners zijn ‘hot’ en een trendy promotioneel item. De hippe toy moet ook aan de strenge (EU-)regels voor speelgoed voldoen volgens de Belgische brancheorganisatie BAPP die hierop wijst.

Categorie:General
Ingestuurd door: fabiana
De BAPP merkt op dat handspinners vaak tegen zeer lage kosten buiten Europa geproduceerd worden. Inkopers moeten goed opletten dat ze het product bij een vertrouwde leverancier van promotionele producten inkopen, aldus het Belgische vakblad Promobiss.

Omdat spinners volgens de wet in de categorie ‘speelgoed’ vallen, moeten ze, volgens de BAPP, voldoen aan een reeks vereisten als CE-markering, de referentie van het speelgoed, de naam en het adres van de fabrikant of importeur en de beschikbaarheid van een technisch dossier (certificering).

Tips
Enkele tips bij de aankoop van spinners: lees de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen om er zeker van te zijn dat het speelgoed geschikt is voor de leeftijd van het kind. Check de stevigheid van de spinner om te vermijden dat kleine stukjes kunnen loskomen en ingeslikt kunnen worden. Ga ook na of het adres van de fabrikant of importeur op de verpakking staat.

Uitvinder
De fidget spinner is twintig jaar geleden ontworpen door Catherine Hettinger. De Amerikaanse ontwierp hem voor haar dochter. Ze vond het een handig speeltje voor kinderen die zich slecht kunnen concentreren op school. De spinner is overgewaaid uit Amerika en nu in Europa de wannahave van het moment.

Hettinger had er patent op tot 2005. De uitvinding is nu vrij na te maken en de Amerikaanse ziet er geen cent van.

Ongelukken

Hoe harder de spinner draait, hoe langer hij blijft tollen. Talloze trucs halen de kinderen ermee uit, maar dat gaat niet altijd goed. Een jongen gooide het speelgoed omhoog en kreeg het in zijn oog en een meisje uit Amerika brak een tand. Ook zijn er gevallen bekend waarbij de spinner in brand vloog en waarbij de kleine onderdelen losschoten en ingeslikt werden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Zie ook https://www.nvwa.nl/onderwerpen/speelgoed/fidget-spinners


Voeg commentaar toe ›
Uw reactie wordt niet meteen getoond. Na goedkeuring zal hij geplaatst worden.

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Code in de afbeelding:
Titel:
Uw naam(*):
E-mail:
Ontvangstbericht:
Web-site (incl. http://):
Reactie(*):
 


Go Back

GIFT OF

THE MONTH: DUBAI
Arabische schoonheid! Luxury pur sang voor de liefhebber! Authentiek vakmanschap verwerkt in stijlvol design. De subtiele vormgeving maakt deze flash drive spannend en vraagt om een compatible eigenaar...

Read more button

SIGN UP | Newsletter


Sign up button

TWITTER | TWEETSRead more button