Cacharel en de Forbidden Kiss

Het begon allemaal in 1958, Jean Bousquet, geboren in Nîmes en net opgeleid tot kleermaker kwam naar Parijs om een klein bedrijf in damespantalons op te zetten. In 1962 gaf hij dit bedrijf de naam van een vogel uit de Camargue: Jean Cacharel. Een jaar later behaalde hij zijn eerste grote succes toen de fotograaf Peter Knapp een foto maakte van het inmiddels legendarische roze crêpe shirt dat de cover van het magazine Elle behaalde. Het shirt kreeg de naam: Le Cacharel.

Emmanuelle Khan en Corinne Sarrut worden snel ingehuurd om de collecties te ontwerpen. In 1968, leert Sarah Moon, een jonge nog onbekende fotografe, Jean Bousquet kennen. Dat was het begin van een mooie samenwerking die wordt versterkt door de komst van de publicist, Robert Delpire. Met zijn vieren leggen zij de grondslag voor het Cacharel universum: een romantische, vereeuwigd door onvergetelijke poëtische beelden. 

Het is eind jaren 60 wanneer de Liberty blouses voor het eerst verschijnen en sindsdien is Cacharel een bloeiend design kledingmerk. De Liberty jurken van de jaren 70 doen het merk nog meer in populariteit toenemen.

Anaïs Anaïs
Na de lancering van de eerste heren, dames en kinderkleding collecties en het winnen van de Oscar voor export in 1969, breidt Jean Bousquet zijn activiteiten uit naar het gebied van de parfumerie: tot op de dag van vandaag is zijn eerste parfum, Anaïs Anaïs, een wereldwijde bestseller. Daarna zullen Loulou, Noa, Amor Amor en Scarlett volgen. Het laatste parfum kwam dit jaar uit: Amor Amor Forbidden Kiss.

Begin 2000 ondernam Cacharel een ingrijpende verandering om wederom dezelfde creatieve energie van de beginjaren te ondervinden: de getalenteerde ontwerpers Clements-Ribeiro verbonden hun naam aan het modebedrijf en daarmee beleefde Cacharel weer een zeer succesvolle deelname aan de Parijs Fashion Week.

Daarna is de beurt aan de Engelse creatieve design koningen: Eley Kishimoto ontwerpen drie seizoenen lang de collectie van het modehuis aan de rue Tronchet. In 2009 worden zij afgewisseld door het creatieve talent Cédric Charlier, een Belgische ontwerper die gedurende vier seizoenen het merk weer terugbrengt naar die bepaalde romantische look met de kenmerkende precieze schnitt.

Hortense

Het Hortense horloge is eenvoudig maar luxueus met de gebloemde wijzerplaat en ingetogen vrouwelijke vorm. De band is gemaakt van zorgvuldig geselecteerd kwaliteitsleer.
Verkrijgbaar in Navy & Zilver, Wit & Zilver en Pink & Goud.

http://fabulousgifts.nl/stijlvolle-geschenken/producten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.