Trendy & Sustainable

 

Als dankbare aardbewoner probeer ik terug te geven waar mogelijk. Alle producten die wij dagelijks gebruiken vinden hun oorsprong op onze aarde. Hergebruik is eigenlijk vanzelfsprekend. De leukste, hipste, slimste en meest trendy gifts van prachtig gerecycled materiaal zijn een lust voor het oog en dragen het positieve in zich mee. Precies dat wil je in een cadeau vinden en meegeven aan de ontvanger. We dragen gelijk bij aan het terugdringen van de plastic afvalberg, en aan betere levens voor de minder bedeelden. Groene gifts met een verhaal. Speciale incentives voor speciale momenten.

Een mooi product uit een mooi project.
Caïro staat ook wel bekend als Cairo Garbage City en dat is de woonplaats van meer dan 60.000 Zaballeen – vuilverzamelaars.

Het zijn ondernemende vuilverzamelaars die het meest efficiënte vuilverwerkingssysteem ter wereld hebben. Ze verwerken namelijk 80% van hun dagelijkse opgehaalde vuil en dat is 3000-4000 ton per dag, terwijl ontwikkelde steden en multinationale afvalverwerkingsbedrijven slechts 20-30% van wat ze verzamelen hergebruiken, en de rest laten rotten in reusachtige stortplaatsen.

Hoe werkt het?

Nadat het ruwe materiaal (plastic tassen) is verzameld, ondergaat het een schoonmaakproces in drie stappen waarbij specifieke middelen en een speciale wasmachine wordt gebruikt. Het materiaal wordt opgehangen om te drogen in de Egyptische bacteriedodende zon als doeltreffende voorzorgsmaatregel en milieuvriendelijke stap. Met de hulp van de slimme en kunstzinnige dames van het project worden de ruwe materialen verwerkt tot speciale vellen van upfuse materiaal.
Upfuse heeft meer dan 250.000 plastic tassen een nieuw leven gegeven sinds de start van het project. Het proces begint bij het verzamelen van weggegooide plastic tassen en afvalplastic met een duurzame samenwerking tussen het merk en Caïro Garbage City, plastic-productiebedrijven en plastic tassendonaties van de prachtige mensen die in een groenere aarde geloven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *